Pomurje

Zažarele so lučke v mestusreda, 07.12.2016

avtor: T. M., foto:Nataša Juhnov
Včeraj so v Murski Soboti prižgali praznično osvetlitev mesta. Ta zajema Slovensko, Kocljevo, Slomškovo ulico in Ulico Štefana Kovača, Trg zmage ter Trubarjev drevored.
Okrasitev je letos sestavljena iz 100 svetlobnih elementov (krogle, zvezde, snežinke in polmeseci), 270 svetlobnih vrvi skupne dolžine 5400 metrov s 50710 prazničnimi lučkami, 40 lampijonov, ki so bili izdelani v okviru dejavnosti MIKK-a, in 60  novih lampijonov. »Novost v letošnjem letu so lampijoni na Trgu zmage. Na povabilo mestne uprave so se odzvali dijaki srednjih in učenci osnovnih šol v naši občini ter s svojim ustvarjalnim delom soustvarili praznično razsvetljavo. Na podlagi idejne zasnove akademskega slikarja Mirka Rajnarja in ob mentorstvu Ivana Trajbariča, učitelja strojništva na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota, so namreč dijaki te šole izdelali 60 kosov različnih kovinskih ogrodij za lampijone. Ob sodelovanju podjetja Dado tisk je bila izdelana zasnova za dokončno podobo lampijonov, ki so jih zaščitili s folijo ter obdelali z barvnimi pršili,« sporočajo iz mestne uprave in še dodajajo, da bo letos za najmlajše ponovno postavljena pravljična dežela z znanimi liki iz pravljic.

Okrasitev je stala toliko kot lani – 13 tisoč evrov. Pri tem so letos dokupili za osem tisoč evrov novih okraskov. Material za izdelavo lampijonov, pri izdelavi katerih so sodelovali učenci soboških osnovnih in srednjih šol, je mestno občino stal osem tisoč evrov, za popravilo nekaterih elementov Pravljične dežele pa so namenili 2600 evrov. Za božično-novoletni sejem bodo namenili 12 tisoč evrov, silvestrovanje na prostem pa bo v celoti stalo 16 tisoč evrov. Zaradi zapletov pri izbiri izvajalca nekoliko zamuja odprtje drsališča na Trgu kulture, v mestni upravi upajo, da ga bodo odprli do konca tedna.

Več o praznični okrasitvi v pomurskih občinah v novem Vestniku
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
19. državno tekmovanje o sladkorni bolezni - Na osnovni šoli v Gornji Radgoni j... » več
V "hranilnici" o zmanjševanju odpadkov - Ker je letošnji slogan Evropskega tedna... » več
Na GFML spet Miklošičevi dnevi - Že od prejšnje srede na Gimnaziji Franca Mikl... » več
Iz Prekmurja z ljubeznijo v Kranju - »Iz Prekmurja z ljubeznijo« je - tokrat v K... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
KPŠ pripravil sprehod z živalmi iz zavetišča Klub prekmurskih študentov je danes pripravil akcijo spreha... » več
Njihov že tretji socialni projekt Štirideset udeležencev bo lahko počelo marsikaj, kar jim ... » več
Vestnikovec Timotej Milanov dobil novinarsko nagrado V Ljubljani, na Festivalu Naprej/Forward, festivalu kakovost... » več