Pomurje

Za kmečko pečjosreda, 07.12.2016

avtor: V. T.; D. M.; Fotografije: D. M.
Kulturno društvo Janko Divjak Kapela s Kapelskega Vrha in Prostovoljno gasilsko društvo Hrastje Mota sta pripravili tradicionalno prireditev z naslovom Za kmečko pečjo.
Uvodoma je na harmoniko, bugarijo in na lončeni bas zaigrala vokalno instrumentalna etno skupina »Porini pa počini« iz okolice Miklavža pri Ormožu, mladi glasbenici Eva in Tina na diatonični harmoniki sta z veselimi melodijami prisotne popeljali v prelepi zimski čas, sledili so najmlajši z recitacijami. Folklorna skupina KD Janko Divjak Kapela, katerih mentorica je Slavica Kovačič, je ob spremljavi harmonikarja Robija Majeriča in klarinetista Matjaža odplesala nekaj ljudskih plesov, prleški pesnik in humorist Marko Kočar se je recitiral prleške pesmi, Eva Tompa pa je na harmoniko zaigrala in zapela pesem Dedkov valček za katero je besedilo napisal prav Marko, uglasbil pa je njen mentor Ivan Fleisinger, vodja ansambla Štajerski fakini.Mlada voditeljica prireditve Maja Pučko je nato napovedala nastop članov domače dramske sekcije, ki je uprizorila skeč »Potovanje na dopust« s katerim so igralci Slavica Kovačič, ata Igor Pučko, sinek Robi Majerič, dopustnica Tatjana Perša in policist Slavko Puklavec dodobra nasmejali občinstvo.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
19. državno tekmovanje o sladkorni bolezni - Na osnovni šoli v Gornji Radgoni j... » več
V "hranilnici" o zmanjševanju odpadkov - Ker je letošnji slogan Evropskega tedna... » več
Na GFML spet Miklošičevi dnevi - Že od prejšnje srede na Gimnaziji Franca Mikl... » več
Iz Prekmurja z ljubeznijo v Kranju - »Iz Prekmurja z ljubeznijo« je - tokrat v K... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
KPŠ pripravil sprehod z živalmi iz zavetišča Klub prekmurskih študentov je danes pripravil akcijo spreha... » več
Njihov že tretji socialni projekt Štirideset udeležencev bo lahko počelo marsikaj, kar jim ... » več
Vestnikovec Timotej Milanov dobil novinarsko nagrado V Ljubljani, na Festivalu Naprej/Forward, festivalu kakovost... » več