Pomurje

Vinopiri spet strašijo po Prlekijinedelja, 11.11.2012

avtor: P. K.
V domu kulture v Ljutomeru je bil v nedeljo zvečer premierno predvajan celovečerni film Vinopiri: Krvni davek, tretji in hkrati sklepni film trilogije o Vinopirih v režiji Vitomirja Kaučiča in v produkciji Društva filmske in glasbene prakse Plan 9.
Tokrat vinopiri grenijo življenje mladi Evi Makovec (ki jo prepričljivo igra Tea Melin), saj ranijo njenega očeta in ugrabijo njeno dekle. Eva s pomočjo odpuščenega kriminalista in lokalnega avtomehanika Kristjana (Miloš Bavec) razkriva, da je mesto v primežu elite vinarjev, ki s pomočjo posebnega vina nadzoruje vse temeljne institucije oblasti. Film so posneli poleti v 23 dneh, to pa je tudi prvi film Društva Plan 9, ki je posnet v polni ločljivosti z namenom, da bi bil sprejemljivejši za predvajanje v redni distribuciji. Žanrsko je Krvni davek grozljivka z elementi kriminalke, napeta zgodba pa je prepojena s pronicljivim humorjem scenarista in režiserja Vitomirja Kaučiča, ki je s svojimi dozdajšnjimi filmi (Vinopiri: Blutvajnšpricar, Korpus Krispi in Vinopiri: Ledena trgatev) ustvaril nekakšno novo podzvrst slovenskega filma »prleški horor«. Igralsko ekipo so sestavljali že preizkušeni igralci, ki so sodelovali že pri prejšnjih filmih društva Plan 9, nekaj igralcev pa so izbrali tudi na avdiciji in za večino izmed njih je bila to prva filmska izkušnja. Igralsko zasedbo tako poleg že omenjene Melinove in Bavca, ki sta imela pri filmu še dodatni zadolžitvi – Tea Melin je poskrbela za masko, Miloš Bavec za glasbo – sestavljajo Rebeka Kopčič, Andrej Horvat, Riki Kopriva, Nenad Perić, Nataša Bavec, Sara Žibrat, Darjan Kaučič, Vlado Petovari idr.

 
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Razstava Ignaca Premoše v ljutomerski Galeriji - Do konca januarja bo v Galeriji... » več
V Gornji Radgoni nastopilo 200 učencev - V avli Osnovne šole Gornja Radgona so u... » več
Išče se upravljavec Vinariuma - Komu je razpis pisan na kožo » več
Novoletni sprejem v Ljutomeru - V dvorani ŠIC v Ljutomeru je ljutomerska županja... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Vestnikovec Timotej Milanov dobil novinarsko nagrado V Ljubljani, na Festivalu Naprej/Forward, festivalu kakovost... » več