Pomurje

V zbornici ponosni na Štefana Pavlinjeka ter Avgusta in Uroša Srešaponedeljek, 05.12.2016

avtor: Bernarda B. Peček
Območna obrtno-podjetniška zbornica Murska Sobota je pripravila sprejem in predstavitev Obrtnika leta 2016 ter uspešnih slikopleskarjev. Naziv Obrtnik leta je bil že tretjič podeljen obrtniku iz OOZ Murska Sobota, in sicer ga je prejel Štefan Pavlinjek, ustanovitelj uspešnega družinskega podjetja Roto Group. Kot družinsko podjetje pa delujeta tudi Avgust in Uroš Sreš iz Bakovec, slikopleskarja, ki sta bila tudi na letošnjem tekmovanju slovenskih slikopleskarjev v Trbovlju med najboljšimi.
Obrtnik leta 2016 Štefan Pavlinjek je po predstavitvi dejavnosti, ki je preraslo iz garažnega podjetja v multinacionalko s 14 podjetji, poudaril, da mu ta naziv pomeni zelo veliko, saj je nagrada za vso njegovo dosedanje življenjsko delo. Letos so že prejeli eno prestižno nagrado v Monacu, saj so bili izbrani za najuspešnejše družinsko podjetje jugovzhodne Evrope. Za največji uspeh pa si šteje, da so uspeli kupiti veliko stavbo v Puconcih, kamor so že preselili proizvodnjo velikih izdelkov, in tako rešiti Prekmurje sramote, ki mu jo je s pridobitvijo razvojnega denarja zagodlo podjetje Seaway.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Usoda Eltija še visi na nitki - Prisilni upravitelj je že tretji mesec zapored i... » več
Pokal Slovenije: Mura izločila Domžale! - Soboški navijači bodo postali res r... » več
Murina hala v Lendavi spet na prodaj - Nekdanja Murina hala v Lendavi je spet napr... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Slovenija evropski prvak tudi s pomočjo pomurskih navijačev Kdo bi si to mislil?! Slovenija je evropski prvak v košarki... » več