Pomurje

Soočenje mladih, delodajalcev in izobraževalnih institucijčetrtek, 14.02.2013

avtor: Bernarda B. Peček
V Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti je danes popoldne potekala zanimiva okrogla miza o problemih mladih izobražencev pri iskanju zaposlitve. Organizator srečanja delodajalcev, študentov, svetovalcev in predstavnikov izobraževalnih institucij je bila agencija Pira - Pomurska izobraževalna razvojna agencija, koordinator pogovora pa Vesna Laissani. Tako smo lahko iz prve roke izvedeli, kaj pričakujejo od mladih, ki iščejo zaposlitev, delodajalci kot sta Carthago Odranci in Medicop Murska Sobota.
Pri nadvse zanimivem iskanju skupnih rešitev so na okrogli mizi sodelovali še Sanja Kropec, predsednica Kluba prekmurskih študentov, dr. Milan Svetec iz RRA Mura, Branko Baša z Zavoda R Slovenije za zaposlovanje, Sandra Županec Antolin iz Carthaga Odranci, Aleksander Podlunšek iz Medicopa in Matej Kosi iz Kariernega centra Maribor. V razpravio so sodelovali tudi udeleženci npr. Alojz Sraka iz Svetovalnega središča Murska Sobota, Viktor Vild - Dkd Pomurje, Simon Vrbančič - Nefiks, Jolanda Lazar iz OŠ Šalovci in Andreja Ternar Bic.
Več o ugotovitvah  okrogle mize pa v naslednji števiklki Vestnika.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Razstava Ignaca Premoše v ljutomerski Galeriji - Do konca januarja bo v Galeriji... » več
V Gornji Radgoni nastopilo 200 učencev - V avli Osnovne šole Gornja Radgona so u... » več
Išče se upravljavec Vinariuma - Komu je razpis pisan na kožo » več
Novoletni sprejem v Ljutomeru - V dvorani ŠIC v Ljutomeru je ljutomerska županja... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Vestnikovec Timotej Milanov dobil novinarsko nagrado V Ljubljani, na Festivalu Naprej/Forward, festivalu kakovost... » več