Pomurje

Šah - mat ljutomerskih gledališčnikovnedelja, 15.03.2009

avtor: Jože Gabor
Šah – mat je naslov gledališke predstave, ki jo je v Domu kulture Ljutomer premierno uprizorila Gledališka skupina KD Ivan Kaučič Ljutomer.
Uigrana ekipa, ki je doslej na oder postavila že vrsto zelo kakovostno narejenih predstav, se je tokrat lotila gledališke komedije Vinka Möderndorferja. Gre za igrivo in zabavno komedijo, v kateri je veliko komičnih situacij in zapletov. Režiser predstave je Srečko Centrih, ki igra tudi glavno vlogo gospoda Kralja. Igrajo pa še Fanika Zorec, Mira Rebernik Žižek, Sonja Kolbl, Ljuba Erhatič, Petra Šilec, Jožef Laba in Albin Rožman.

Komedija temelji na prikrivanju in razkrivanju ljubezenskih prevar, dogajanje pa dobro dopolnjuje tudi aktualna politična satira, saj je eden od glavnih likov minister za moralno prenovo, kateri svoja načela tudi ves čas krši. Pet ženskih in pet moških figur na gledališkem odru in na šahovnici je poskrbelo za veliko smeha v gledališki dvorani, ekipa pa je tudi tokrat dokazala, da spadajo med najboljše amaterske gledališke skupine v Sloveniji. Ob premieri je Jožef Laba prejel zlato Linhartovo značko za trideset let delovanja v ljubiteljski kulturi.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Usoda Eltija še visi na nitki - Prisilni upravitelj je že tretji mesec zapored i... » več
Pokal Slovenije: Mura izločila Domžale! - Soboški navijači bodo postali res r... » več
Murina hala v Lendavi spet na prodaj - Nekdanja Murina hala v Lendavi je spet napr... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Slovenija evropski prvak tudi s pomočjo pomurskih navijačev Kdo bi si to mislil?! Slovenija je evropski prvak v košarki... » več