Pomurje

Projekt 5 poštnih kočijsreda, 21.11.2012

avtor: Tatjana Letnik
V hotelu Diana v Murski Soboti je danes potekalo delovno srečanje partnerjev v okviru programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Madžarska 2007-2013. Gre za regijski, inovativni in turistični razvojni program 5 Poštnih kočij.
 V projektu sodeluje osem partnerjev, od tega štirje iz Madžarske in štirje iz Slovenije. Partnerji projekta na slovenski strani so TIC Moravske Toplice, Zavod za turizem Dobrovnik, Zavod za turizem in šport Radenci in Prleška razvojna agencija Ljutomer. Vodilni partner projekta je madžarska občina Nagyrecse, ostali partnerji iz Madžarske so: občina Magyarszerdahely, Univerza Pannon in občina Kerkaszentkiraly. Projekt so pričeli izvajati oktobra lani, trajal bo tri leta  vreden pa je 1.057.021,77 evrov.  Na današnjem srečanju so udeleženci iz Slovenije in Madžarske med drugim predstavili izkušnje izobraževanja za ponudnike turističnih storitev, ki so jim ob tej priložnosti podelili ustrezne certifikate. S podpisom posebne izjave so se turistični ponudniki strinjali o objavi svojih storitev na skupni spletni strani in kot  kraj kjer sprejemajo kartico ugodnosti 5 poštnih kočij. V nadaljevanju srečanja so udeleženci prisluhnili tudi Goranu Šosterju iz Razvojne agencije Prlekija, ki je predstavil konjeniški turizem v regiji 5 poštnih kočij. Kot je povedal bo v okviru projekta Razvojna agencija Prlekija dobila dva konja in poštno kočijo, kar bo popestrilo turistično ponudbo v Ljutomeru in okolici. Rezultati, ki jih sodelujoči partnerji  do zaključka projekta pričakujejo so še: Center za razvoj produktov in turističnih inovacij, razgledni stolp, devet počivališč za konjeniški turizem, turistične publikacije, sistem kartic ugodnosti 5 poštnih kočij, dvajset čezmejnih razvojnih turističnih paketov, promocijski film o potovanju poštne kočije, 27 skupnih turističnih aktivnosti, 60 GPS naprav in knjiga S poštno kočijo po Pomurju.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Razstava Ignaca Premoše v ljutomerski Galeriji - Do konca januarja bo v Galeriji... » več
V Gornji Radgoni nastopilo 200 učencev - V avli Osnovne šole Gornja Radgona so u... » več
Išče se upravljavec Vinariuma - Komu je razpis pisan na kožo » več
Novoletni sprejem v Ljutomeru - V dvorani ŠIC v Ljutomeru je ljutomerska županja... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Vestnikovec Timotej Milanov dobil novinarsko nagrado V Ljubljani, na Festivalu Naprej/Forward, festivalu kakovost... » več