Pomurje

Predstavili letošnje Stopinjetorek, 13.12.2016

avtor: J. V., foto:Nataša Juhnov
Generalni vikar soboške škofije Lojze Kozar je predstavil letošnjo založniško bero soboške škofije. Osrednjo pozornost je namenil zborniku Stopinje. Ta vernike in druge, ki posežejo po Stopinjah, nagovarja z naslovno fotografijo cerkve Marije Vnebovzete pri Gradu na Goričkem.
Kot je poudaril Kozar, ima cerkev globok simbolni pomen, saj stoji na trdnem temelju vulkanskih kamnin. Vsebina Stopinj odseva življenje v škofiji s posebnim poudarkom na škofijskem misijonu. Škofija je dobila lanskega decembra novega Božjega služabnika Lojzeta Kozarja st.. Temu je namenjen osrednji del Stopinj. Ne kaže pa spregledati pogleda na preteklost, ki ga razkriva ustanovitelj Stopinj škof dr. Jože Smej. Pisec uvoda v Stopinje škof dr. Peter Štumpf je svoj zapis naslonil na štiri stopinje narejene v letošnjem letu. To so četrt stoletja osamosvojitve Slovenije, škofijski misijon, romanje kipa Fatimske Marije po župnijah soboške škofije in deset letnica soboške škofije. Kozar je predstavil še periodično publikacijo soboške škofije Poti k Bogu, ki prinaša božično vsebino. Predstavil je tretji ponatis knjige Lojzeta Kozarja st. Neuničljivo upanje, v kateri avtor opisuje na podlagi dokumentov in osebnega doživetja čas po drugi vojni in razmere v takratni družbi s posebnim poudarkom na dogajanju pri gradnji odranske cerkve. Letošnjo založniško dejavnost so zaokrožili z izdajo DVD–ja z naslovom Kaplja v vedro. Gre za dokumentarno-igrani film, v katerem je predstavljen škof dr. Jože Smej.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
19. državno tekmovanje o sladkorni bolezni - Na osnovni šoli v Gornji Radgoni j... » več
V "hranilnici" o zmanjševanju odpadkov - Ker je letošnji slogan Evropskega tedna... » več
Na GFML spet Miklošičevi dnevi - Že od prejšnje srede na Gimnaziji Franca Mikl... » več
Iz Prekmurja z ljubeznijo v Kranju - »Iz Prekmurja z ljubeznijo« je - tokrat v K... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
KPŠ pripravil sprehod z živalmi iz zavetišča Klub prekmurskih študentov je danes pripravil akcijo spreha... » več
Njihov že tretji socialni projekt Štirideset udeležencev bo lahko počelo marsikaj, kar jim ... » več
Vestnikovec Timotej Milanov dobil novinarsko nagrado V Ljubljani, na Festivalu Naprej/Forward, festivalu kakovost... » več