Pomurje

Otroci iz vzhodne Afrikeponedeljek, 05.12.2016

avtor: V. T.; D. M.; Fotografije: Dani Mauko
V pritličju otroškega oddelka Splošne bolnišnice Murska Sobota je na ogled razstava fotografij Otroci iz Vzhodne Afrike, avtorja Jožefa Sevra, sicer zaposlenega na otroškem oddelku.
Uvodoma je glasbenica Tjaša Cigut, ki poučuje na Glasbeni šoli v Murski Soboti, zapela in zaigrala na originalne afriške glasbene instrumente, o avtorju pa je spregovoril primarij Aleksander Brunčko, član Foto kluba Maribor, in povedal, da se Sever s fotografijo ljubiteljsko ukvarja deset let. Zadnja leta sta ga posebej pritegnili portretna in makrofotografija. Njegovih 14 fotografij velikega formata prikazuje otroke iz Tanzanije in Zanzibarja, ki jih je fotografiral med svojim potovanjem po Afriki. Z otroci, ki se ga niso prestrašili, je vzpostavil prijazne stike. Slike izžarevajo pozitiven čustveni odnos med otroki in avtorjem razstave. Številne navzoče so nagovorili še direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Bojan Korošec, pediater Zdravko Roškar, tudi sam fotograf in ljubitelj čebel, ter avtor razstave Sever, ki je dejal, da iz fotografij z obrazi Afričanov sije veselje, kar nam pokažejo zgovorne in hvaležne otroške oči. Pri selekciji izbora fotografij je sodeloval predsednik Foto zveze Slovenije Ivo Borko. Razstava bo odprta do 21. decembra.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
19. državno tekmovanje o sladkorni bolezni - Na osnovni šoli v Gornji Radgoni j... » več
V "hranilnici" o zmanjševanju odpadkov - Ker je letošnji slogan Evropskega tedna... » več
Na GFML spet Miklošičevi dnevi - Že od prejšnje srede na Gimnaziji Franca Mikl... » več
Iz Prekmurja z ljubeznijo v Kranju - »Iz Prekmurja z ljubeznijo« je - tokrat v K... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
KPŠ pripravil sprehod z živalmi iz zavetišča Klub prekmurskih študentov je danes pripravil akcijo spreha... » več
Njihov že tretji socialni projekt Štirideset udeležencev bo lahko počelo marsikaj, kar jim ... » več
Vestnikovec Timotej Milanov dobil novinarsko nagrado V Ljubljani, na Festivalu Naprej/Forward, festivalu kakovost... » več