Pomurje

Otroci iz vzhodne Afrikeponedeljek, 05.12.2016

avtor: V. T.; D. M.; Fotografije: Dani Mauko
V pritličju otroškega oddelka Splošne bolnišnice Murska Sobota je na ogled razstava fotografij Otroci iz Vzhodne Afrike, avtorja Jožefa Sevra, sicer zaposlenega na otroškem oddelku.
Uvodoma je glasbenica Tjaša Cigut, ki poučuje na Glasbeni šoli v Murski Soboti, zapela in zaigrala na originalne afriške glasbene instrumente, o avtorju pa je spregovoril primarij Aleksander Brunčko, član Foto kluba Maribor, in povedal, da se Sever s fotografijo ljubiteljsko ukvarja deset let. Zadnja leta sta ga posebej pritegnili portretna in makrofotografija. Njegovih 14 fotografij velikega formata prikazuje otroke iz Tanzanije in Zanzibarja, ki jih je fotografiral med svojim potovanjem po Afriki. Z otroci, ki se ga niso prestrašili, je vzpostavil prijazne stike. Slike izžarevajo pozitiven čustveni odnos med otroki in avtorjem razstave. Številne navzoče so nagovorili še direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Bojan Korošec, pediater Zdravko Roškar, tudi sam fotograf in ljubitelj čebel, ter avtor razstave Sever, ki je dejal, da iz fotografij z obrazi Afričanov sije veselje, kar nam pokažejo zgovorne in hvaležne otroške oči. Pri selekciji izbora fotografij je sodeloval predsednik Foto zveze Slovenije Ivo Borko. Razstava bo odprta do 21. decembra.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Usoda Eltija še visi na nitki - Prisilni upravitelj je že tretji mesec zapored i... » več
Pokal Slovenije: Mura izločila Domžale! - Soboški navijači bodo postali res r... » več
Murina hala v Lendavi spet na prodaj - Nekdanja Murina hala v Lendavi je spet napr... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Slovenija evropski prvak tudi s pomočjo pomurskih navijačev Kdo bi si to mislil?! Slovenija je evropski prvak v košarki... » več