Pomurje

Noč knjige v lendavski knjižnicipetek, 24.04.2015

avtor: J.G.
V Knjižnici Lendava so sinoči pripravili Noč knjige, ki je dogodek v okviru praznovanja svetovnega dneva knjige. Gre za mednarodni projekt, ki knjigo in branje postavlja na piedestal gradnikov zdrave družbe. V Sloveniji je bilo več kot 350 dogodkov.
V lendavski knjižnici so najprej predstavili zbirko odrskih besedil Olge Paušič z naslovom Z nasmehom na oder, potem pa je gledališka skupina Kofetarji Društva upokojencev Lendava nastopila s skečem Biznis, katerega avtorica je Paušičeva. Sledila je predstavitev zbirke literarnih del lendavskih ustvarjalcev Pobiralci rose, nato pa pravljic Romane Glavač z naslovom Čarobno pero in pesniške zbirke Slavice Hozjan Sapač z naslovom Razpotja z dotiki. V okviru prireditve so pripravili še projekcijo in predstavitev filma o dr. Oszkarju Laubhajmerju, potopisno predavanje Igorja Paušiča o Braziliji, predstavili so zbirko anekdot Jožefa Cara z naslovom Mari, tega tudi meni niso povedali, gledališka skupina Kofetarji pa je zaigrala še skeč Degustacija. Večer je glasbeno popestrila skupina Hadik Mihaly Band.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Razstava Ignaca Premoše v ljutomerski Galeriji - Do konca januarja bo v Galeriji... » več
V Gornji Radgoni nastopilo 200 učencev - V avli Osnovne šole Gornja Radgona so u... » več
Išče se upravljavec Vinariuma - Komu je razpis pisan na kožo » več
Novoletni sprejem v Ljutomeru - V dvorani ŠIC v Ljutomeru je ljutomerska županja... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Vestnikovec Timotej Milanov dobil novinarsko nagrado V Ljubljani, na Festivalu Naprej/Forward, festivalu kakovost... » več