Pomurje

Kombinat s pesmimi upora v Murski Sobotinedelja, 03.04.2011

avtor: Jože Gabor
Z rdečo kredo so članice Ženskega pevskega zbora Kombinat poimenovale koncert, ki je včeraj zvečer potekal v novi dvorani v Murski Soboti. Kot gostje so nastopili Tržaški partizanski pevski zbor Pinka Tomažiča.
V ŽPZ Kombinat, ki ima sedež v Ljubljani, je skoraj šestdeset deklet iz vse Slovenije, med članicami in tudi ustanoviteljicami zbora pred tremi leti pa so tudi Prekmurke. Dirigentka zbora je Mateja Mavri, na nastopih pa jih spremljajo tudi glasbeniki.
Pojejo pesmi upora, kot je povedala članica zbora Maja Cipot iz Murske Sobote, iz različnih obdobij in različnih celin sveta, ki so nastale takrat, ko se ljudje uprli zatiranju in nasilju. V njihovem repertoarju je tudi precej partizanskih, delavskih in uporniških pesmi iz Slovenije in drugih območij nekdanje Jugoslavije, zato je v preteklih letih nastalo dobro sodelovanje s Tržaškim partizanskim pevskim zborom Pinko Tomažič, s katerim so na odru skupaj tudi v Murski Soboti zapeli nekaj pesmi.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Menjajte svoj verz za kavo - Na današnji svetovni dan poezije lahko v nekaterih l... » več
Nova pekarna slaščic na Pristavi - Rogljiček Marsel Šalamon, s. p., in Prvi Ro... » več
Odbojkarsko prvenstvo za najmlajše - V Puconcih je potekal 3. krog odbojkarskega ... » več
Mol z rekordnim dobičkom - Mrežo v Sloveniji še širijo » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več
Sočič in Farkaš na vrhu strelske lige za kadete V Kidričevem je bil šesti, zadnji krog strelske državne l... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več