Pomurje

Inovativni izdelki - tudi za motoristečetrtek, 07.04.2016

avtor: LCM
Ker se je motoristična sezona dobro začela, velja opozoriti, da se je treba na vožnjo ustrezno pripraviti. Poleg tehnično ustreznega motorja je pomembna tudi preostala motoristična oprema. Med drugom tudi kakovostna čelada. Z motorističnimi čeladami in drugo opremo se na nekoliko drugačen način ukvarjajo v podjetju Titera, v katerem razvijajo številne inovativne izdelke, med drugim so razvili posebno podrokavico, pravi direktorica podjetja Daniela Zavec Pavlinič.
Kot pojasnjuje sogovornica, je strategija oblačilne panoge zadnjih nekaj let, da v oblačila in varovalno-zaščitno opremo vgrajuje senzorje za monitoring različnih človekovih funkcij.

Pri razvoju rokavice za ogrevanje so se odločili, da v podrokavico, izdelano iz udobnega in mehkega materiala vgradijo tako imenovane tanke grelce, ki ob padcu temperature na površini kože samodejno sprožijo ogrevanje rokavice in posledično prstov in roke. Izdelan je prototip in nekaj testnih rokavic, za čas so v postopku testiranja med končnimi uporabniki, pojasnjuje Zavec Pavlinićeva. Seveda pa bi lahko tovrstno rokavico poleg motoristov uporabljali vsi, ki svoje delo opravljajo zunaj, v hladnem okolju.

Niso pa rokavice edini inovativni izdelek, saj razvijajo podoben sistem vgrajevanja toplo/hladnih senzorjev tudi v jakne in čelade. Vsi izdelki pa so izdelani tako, da jih je, ko se njih ne uporablja, odstrani – recimo poleti, ko ogrevanje ni potrebno – in nadomesti s podobnim sistemom hlajenja.

»Razvoj na tem področju gre zelo hitro naprej, tudi v smeri komercializacije,« še pojasnjuje direktorica podjetja Titera Daniela Zavec Pavlinić.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Razstava Ignaca Premoše v ljutomerski Galeriji - Do konca januarja bo v Galeriji... » več
V Gornji Radgoni nastopilo 200 učencev - V avli Osnovne šole Gornja Radgona so u... » več
Išče se upravljavec Vinariuma - Komu je razpis pisan na kožo » več
Novoletni sprejem v Ljutomeru - V dvorani ŠIC v Ljutomeru je ljutomerska županja... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Vestnikovec Timotej Milanov dobil novinarsko nagrado V Ljubljani, na Festivalu Naprej/Forward, festivalu kakovost... » več