Pomurje

Bodoči psihologi iz 20 držav ta teden v Rakičanusreda, 13.07.2016

avtor: Bernarda B. Peček
Ta teden poteka v RIS Dvorcu Rakičan mednarodni raziskovalni program (Junior Researcher Programme), ki vključuje 50 mladih dodiplomskih, magistrskih, doktorskih in podoktorskih študentov psihologije iz 20 držav iz vsega sveta. Vsak dan študentje sodelujejo v šestih specializiranih raziskovalnih skupinah, ki se ukvarjajo z aplikativno in uporabno vrednostjo psiholoških raziskav in bodo z delom in sodelovanjem nadaljevale tudi po odhodu v domačo državo. Slovenija je bila uradno izbrana za gostiteljico že oktobra 2015, od takrat pa je na projektu sodelovala tudi skupina treh študentov iz Slovenije. Bivanje in delo v rakičanskem dvorcu so na tiskovni konferenci predstavili dr. Kai Ruggeri (Univerza Cambridge, Velika Britanija), dr. Michal Kosinski (Univerza Stanford, ZDA) in dr. Vita Poštuvan (Univerza na Primorskem).
Skupine, ki bodo ostale povezane še naprej, bodo svoje delo oziroma rezultate predstavili čez 13 mesecev na letni konferenci v Cambridgeu v Veliki Britaniji in bodo vsekakor zanimivi, saj se ukvarjajo z izjemno zanimivimi temami - kriminalna dejanja in vpliv nevroloških impulzov, sodobni elektronski mediji, kaj spodbudi temne sile in zlo v vodstvenih ljudeh, vloga glasbe itd.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
19. državno tekmovanje o sladkorni bolezni - Na osnovni šoli v Gornji Radgoni j... » več
V "hranilnici" o zmanjševanju odpadkov - Ker je letošnji slogan Evropskega tedna... » več
Na GFML spet Miklošičevi dnevi - Že od prejšnje srede na Gimnaziji Franca Mikl... » več
Iz Prekmurja z ljubeznijo v Kranju - »Iz Prekmurja z ljubeznijo« je - tokrat v K... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
KPŠ pripravil sprehod z živalmi iz zavetišča Klub prekmurskih študentov je danes pripravil akcijo spreha... » več
Njihov že tretji socialni projekt Štirideset udeležencev bo lahko počelo marsikaj, kar jim ... » več
Vestnikovec Timotej Milanov dobil novinarsko nagrado V Ljubljani, na Festivalu Naprej/Forward, festivalu kakovost... » več