Akcije

Izbiramo Pomurko in Pomurca decembra 2016ponedeljek, 05.12.2016

avtor: Pomurje.si
Pred nami je še zadnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta, že čez 2 tedna začnemo z letnim izborom. Še prej pa nam boste vi, bralke in bralci, pomagali izbrati še zadnja letošnja finalista. A najprej povejmo, katera od naših kandidatk in kandidatov sta dobila največ vaših glasov pretekli mesec in tako postala Pomurka in Pomurec meseca novembra. To sta predsednica Pomurskega društva za boj proti raku Branislava Belovič in župnik Boštjan Ošlaj, ki se je zavzemal in tudi sam veliko prispeval, da je pri Svetem Juriju ob Ščavnici urejen materinski dom.
Kandidatke za Pomurko decembra 2016:
 
Joža Hodžar, upokojena medicinska sestra, dolgoletna članica Rdečega Križa v Krogu, zadnja leta pa tudi organizacijska vodja, ki skrbi za razvoj mreže in pomaga krajanom v stiski, obiskuje bolnike na domovih in v domu za ostarele, kot prostovoljka pa je že od leta 2002 aktivna članica Hospica. Z lastno bolečino, pravi, se je utrdila, zato nima težav in je ni strah soočati se s trpljenjem in žalostjo. Bila je tudi kandidatka za žensko leta 2016.

Tjaša Šimonka, zborovodkinja, ki je z vokalno skupino BeleTinke na regijskem srečanju Sozvočenje v Ljutomeru zmagala v konkurenci zborov in vokalnih skupin iz Štajerske in Pomurja. Na odru so se jim pridružili člani dramske sekcije Slike pa prijlike in skupaj so ustvarili nastop "Bistvo ženske ljubezni", s katerim se bodo predstavili na državnem srečanju v Ljubljani. Glasbena pedagoginja in članica skupine Ethnotrip je bila z vokalno skupino uspešna tudi na mednarodnih tekmovanjih, nedavno so na pevskem tekmovanju v Bratislavi v folklorni kategoriji prejele zlato, v kategoriji ženskih zborov pa srebrno priznanje.

Mirjana Mulec iz Gornje Radgone, članica Društva za zaščito živali Pomurja. Je zelo srčna, vedno pripravljena pomagati vsem, tako ljudem kot živalim. Pomagala je rešiti rejne živali in pomaga pri njihovi oskrbi, predvsem pa ves čas način opozarja na nemočne živali, ki so pogosto zlorabljene in prezrte. Je tudi članica Fridine kuhinje, kjer predstavljajo jedi brez živalskih sestavin, znana je pa tudi po svojem poznavanju zdravilnih rastlin.

Kandidati za Pomurca decembra 2016:

 
Štefan Pavlinjek
, prvi mož Skupine Roto. Pavlinjek je postal po izboru Obrtno – podjetniške zbornice Slovenije »obrtnik leta«. Gre za najvišje priznanje v državi, ki ga podeljuje omenjena zbornica. Komisija zbornice je kot konkurenčne prednosti podjetja Roto izpostavila drugačnost in fleksibilnost, inovativnost v trženju ter dobro tehnično tehnološko podporo kupcu.

Marko Šajnovič
, vodja GAPORE , gasilskih potapljačev Radgone, prostovoljne organizacije, ki je nedavno praznovala 40 let delovanja. V enoti za reševanje iz in na vodi Gornja Radgona je operativnih petnajst ljudi, vseh članov je čez 50. V društvu delujejo tudi inštruktorji, ki svoje znanje ne prenašajo le na člane v Gapori, ampak tudi drugod po Sloveniji in tujini. Šajnovič, ki je tudi načelnik Podvodne reševalne službe Slovenije, GAPORO vodi že 17 let.

Janez Čuček
od Svetega Jurij ob Ščavnici, najbolj skrben lastnik gozda v Pomurju po izboru murskosoboške območne enote Zavoda za gozdove. Delu v gozdu se je aktivneje posvetil po upokojitvi in trenutno gospodari z 18 hektarji gozda, v katerem opravlja vsa predpisana gojitvena in varstvena dela ter ga ustrezno pomlajuje. Za zaščito gozda, predvsem mladja pa poskrbi z zaščitnimi ograjami.

Za Pomurko in Pomurca meseca boste lahko glasovali vse do 18. decembra, in sicer z originalnimi glasovnicami iz Vestnika, in s pošiljanjem SMS sporočil. Uporabniki Telekoma in Debitela boste lahko glasovali tako, da pošljete SMS na 2929. Cena povratnega sporočila je 0,417 evra. Za Jožo Hodžar glasujete tako, da pošljete na 2929 SMS-sporočilo RMV P A, za Tjašo Šimonka RMV P B, za Mirjano Mulec pa RMV P C. Za Štefana Pavlinjeka glasujete tako, da pošljete na 2929 SMS-sporočilo RMV P D, za Marka Šajnoviča RMV P E in za Janeza Čučka RMV P F.
 
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Finalni izbor Pomurke in Pomurca leta 2016 - Začenjamo finalni izbor Pomurke in ... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca novembra 2016 - Pred nami je že novembrski mesečni ... » več
Izberite Pomurko in Pomurca meseca oktobra 2016 - Pred nami je oktobrski izbor za... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca septembra 2016 - Pred nami je že septembrski izbor z... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca avgusta 2016 - Pred nami je avgustovski izbor za Pomu... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Strelstvo: pionirke iz Tišine ekipno druge V Ormožu je bil 4. krog državnih lig v streljanju. Pionirk... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Stražnice, sončni mrk in kruci Vasi na skrajnem severu Goričkega skrivajo še veliko zanim... » več
Šole prazne, otroci doma V večini šol po Pomurju danes na dan stavke ni pouka, so p... » več